Останні новини

МОЗ України забезпечує надання психолого-психіатричної допомоги постраждалим внаслідок трагічних подій

05.03.2015р. на базі Чернівецької обласної психіатричної лікарні відбулась селекторна нарада спільно з Міністерствам охорони здоров’я України з приводу питань надання психолого – психіатричної допомоги учасникам антитерористичної операції та переселенцям зі сходу країни.
На нараді були присутні міністр Квітіашвілі, депутат Верховної ради Богомолець О., директор Департаменту медичної допомоги МОЗУ С.Хотіна, директор Українського науково – дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології д.м.н. Пінчук І.Я. Розглядались питання побудови моделі надання допомоги даній категорії осіб на регіональному рівні. Слухали доповіді керівництва Департаменту охорони здоров’я Запорізької та Кіровоградської областей. Точилась дискусія з приводу кваліфікаційних вимог та подальших юридичних перспектив стосовно психологів, котрі надають допомогу у державних медичних закладах.
Керівництвом МОЗ наголошено щодо посилення ефективності та покращення фінансування надання медичної допомоги учасникам АТО. Наголошено про недопустимість перебування даної групи пацієнтів на лікуванні та реабілітації у психіатричних закладах.
По закінченні онлайн-конференції відбувся круглий стіл спільно з керівництвом Департаменту охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації. У обговоренні прийняли участь директор Андрієць О. та заступник директора Лесюк Ю., заступник головного лікаря з медчастини обласної психіатричної лікарні Січкар О. та завідувач центром для хворих з психічними непсихотичними розладами Федотова А. Обговорювалось питання формування системної моделі надання психолого – психотерапевтичної допомоги учасникам АТО на теренах області.